Mikrogalleri Nor // ØY!

Thorsen plakat.jpg

ØY!
Separatutstilling med Elisabeth Thorsen

13 juli - 4 august, 2019

Blant sine utallige eksperimentelle sko, laget Thorsen sin første is-sko i 2015. Siden den tid har flere sko blitt til av bla. sukker og ulike salter som har krystallisert seg på forskjellige måter; men som siden den gang forlengst har smeltet bort og ikke forlagt et eneste spor av eksistens. Utfordringen har vært å eksperimentere seg frem til en prosess formel for hvordan hun skal få til samme uttrykk med et mer permanent materiale.

I dette prosjektet samarbeider hun med naturen. Enten ved å bruke noe fra naturen og jobbe rett på objektet eller startet på en gjenstand for så å la naturen ta over. En av skoene hun har plassert i en bikube som biene har tatt over og jobbet på en stund. Hun har også dyppet ulike objekter som, svamp, bikube biter i porselen for så å brenne de og så grodd krystaller på de. Inspirert av krystalliseringen av honning og saltgrotter.

Hun prøver å holde fast ved krystallenes eksistens på ulike objekter, tekstiler og ting fra naturen i den grad det vil være mulig; for at flere skal kunne oppdage og oppleve krystalliseringens magiske skjønnhet og univers!